Framgångssagan Klubb Ljusdal

Framgångssagan i Ljusdal

Att handla lokalt blir allt viktigare och viktigare för att de mindre centrumen ska överleva. I Ljusdal gjorde man slag i saken och startade tillsammans med FILLit sin helt egna kundklubb för orten.

”När den här chansen dök upp var jag en av dem som ropade ’Hurra!’ för det här tycker jag är en kanongrej för Ljusdalsborna”, säger Peter Skyttner på Sportringen i Ljusdal.

”Det är jättebra! Kunderna tycker det är roligt och positivt och vi slipper alla stämpelkort”, säger Berglunds Skor.

Ljusdal i Gävleborgs län lanserade i början av december sin alldeles egna kundklubb, och det med bravur!
Kundklubben som heter Klubb Ljusdal gick ut stort och startade med hela 21 stycken anslutna butiker, och har på endast tre veckor registrerat 2 637 medlemmar.

Vikten i att handla lokalt blir allt större. I och med den ständigt ökande näthandeln och nybyggen av större köpcentrum, är det svårt för de mindre att överleva.. Handlarna i Ljusdal startade därför Klubb Ljusdal och lockar med ett stort och varierat stämpel- och bonussystem befolkningen till att stanna kvar och handla på orten.

”Vi vill att de ska handla lokalt och stanna kvar i Ljusdal. Vi vill ge dem ett mervärde”, säger Christina & Comp.

Jag ringde upp en av alla Klubb Ljusdals medlemmar, Pernilla Jonsson, för att få höra hur intresset faktiskt ser ut.

”Jag har min bricka i jackfickan, Klubb Ljusdal är jättesmidigt.
Jag har några fler i min bekantskap som använder Klubb Ljusdal-brickan och jag tror absolut att detta kommer gynna den lokala handeln i längden. Det lockar faktiskt mer nu att handla lokalt.

En sak som faktiskt var väldigt kul var att jag fick hämta ut bukettblommor på Rosehills blommor för att jag fyllde år! Jag fick ett SMS ifrån dem där de grattade mig på min födelsedag och hälsade att jag var välkommen in i butiken för att hämta en födelsedagsbukett. I butiken visade jag bara SMS:et och så fick jag mig en fin födelsedagsbukett. Jag blev jätteglad!
Många i Ljusdal åker till Hudik för att handla och vice versa. Förhoppningsvis stannar Ljusdalsborna kvar på orten nu och gör sina inköp lokalt”.

Ja, låt oss hoppas att Pernilla har rätt och att fler faktiskt gör sina inköp lokalt, tillsammans med Klubb Ljusdal.

Heja Ljusdal säger jag!

Antonia Fredriksson